MAISTO PRAMONĖS DARBUOTOJO PROFESIJOS APRAŠYMAS

DalintisShare on FacebookShare on Google+

Mokymosi trukmė 1 metai. Sėkmingai baigus mokyklą suteikiama maisto (mėsos, pieno, duonos) pramonės darbuotojo kvalifikacija.

Mokymo programos veiklos sritys:

  • duonos ir pyrago gaminiai;
  • konditerijos gaminai;
  • mėsos ir paukštienos pusgaminiai;
  • mėsos ir paukštienos gaminiai;
  • pieno produktų gaminiai

Būsimo darbo ypatumai
Įgiję kvalifikaciją galės dirbti maisto perdirbimo įmonėse, kurti savo verslą. Maisto pramonės darbuotojas įmonėse galės atlikti technologines operacijas pagal įgytas kompetencijas.

Maisto pramonės darbuotojas gamyboje parenka kokybišką žaliavą, naudoja pažangias darbo priemones ir technologijas, saugiai dirba, vadovaudamasis gamybos ir asmens higienos, darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimais, saugiai eksploatuoja maisto pramonės įrenginius. Jis geba nustatyti maisto produktų kokybę jusliniu būdu, naudotis technologine literatūra, informacinėmis priemonėmis, moka taikyti ekonomikos, verslo bei aplinkosaugos žinias.

Svarbios asmeninės savybės:

dėmesingumas, kruopštumas, atsakingumas. Išlavintas skonis, uoslė ir lytėjimas, koordinuoti akių ir rankų judesiai, pakantumas stovimam darbui bei pasikartojantiems veiksmams.