Naujienos

Meistriškumo konkursas tai galimybė pademonstruoti savo sugebėjimus ir kompetencijas, patikrinti save.

        Konkurso tikslas- ugdyti mokinių profesinį meistriškumą, kelti profesinio mokymosi prestižą, stiprinti mokinių motyvaciją.

       Sausio 19 d. Rokiškio technologijos, verslo ir žemės ūkio mokykloje įvyko siuvėjų profesinio meistriškumo konkursas.

      Konkurse dalyvavo visi norintys bei besimokantys pagal siuvėjo programą mokiniai. Mokiniai atliko konkrečią užduotį- lengvų drabužių apykaklės siuvimas.

      Vertinimo komisija įvertino, išrinko tris geriausius darbus ir apdovanojo diplomais  bei prizais šias meistriškumo konkurse ,,Geriausia  siuvėja 2018‘‘ dalyvavusias mokines:

I vieta - Sigita Matulienė,

II vieta - Žaneta Prunskienė,

III – Juratė Seibutienė.

Žaneta Prunskienė apdovanota specialiu prizu kaip daugiausia gaminių pasiuvusi mokinė, kuri savo darbais garsino mokyklą ir siuvėjo specialybę.

Nuo rugsėjo siuvimo technologijų klasėje šiugžda audiniai, girdisi žirklių caksėjimas, dūzgia siuvimo mašinos. Laikas bėga nepastebimai. Jau po savaitės II kurso S1-16 grupės siuvėjos išeina į praktiką pas darbdavius. Pasidžiaukite kartu mokinių sukurtais siuviniais.

Jeigu turi viziją ir noro kurti - rinkis siuvėjo profesiją ir tau nereiks sukti galvos ką apsirengti.

Profesijos mokytoja Danutė Stočkuvienė.

Rokiškio technologijos, verslo ir žemės ūkio mokykla sėkmingai užbaigė Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerijos finansuojamą projektą „Sveikos gyvensenos klubas“. Projektas vyko 2 mėnesius. Sveikos gyvensenos klubo nariai aktyviai lankė anglų kalbos pamokas, sportavo,  gamino sveikuoliškus patiekalus.

Gruodžio 9 d. mokykloje vyko šio projekto baigiamasis renginys „Italų virtuvė: klasika, meistriškumas ir improvizacija“. Pagrindinis renginio vedėjas italų virtuvės šefas, Apulijos regiono virėjų asociacijos narys, „New servise societa coperativa sociale“  direktorius M. Lučka. Klubo nariai ir renginio svečiai su virtuvės šefu gamino tradicinius italų virtuvės patiekalus.

,,Sveikos gyvensenos klubo“ baigiamasis renginys skirtas Europos profesinių gebėjimų savaitei paminėti. Į renginį atvyko svečiai iš Latvijos Aizkraulės profesinės mokyklos ir Daugpilio prekybos profesinės mokyklos. Svečiams suorganizuota ekskursija po mokyklos mokymo bazes, pristatyta mokyklos veikla, pasidalinta gerąja patirtimi.

Vakaro kulminacija – itališkų patiekalų degustacija.  Projekto dalyviams įteikti sertifikatai ir klubo nario kortelės. Su svečiais pasirašytos bendradarbiavimo sutartys.

Po renginio svečiams iš Latvijos ir Italijos suorganizuota ekskursija po žymiausias Rokiškio lankytinas vietas.

Rokiškio technologijos, verslo ir žemės ūkio mokykla dėkoja  rėmėjams ir partneriams:

Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerijai,

Rokiškio verslo klubui,

Rokiškio Rudolfo Lymano muzikos mokyklai,

Rokiškio krašto muziejui,

New Service kooperatyvo direktoriui Mindaugui Lučkai.

 

Tolerancijos dieną į Kavoliškio parką rinkosi Rokiškio technologijos, verslo ir žemės ūkio mokyklos bendruomenė, Kavoliškio darželio - mokyklos auklėtiniai, Kavoliškio bendruomenės nariai. Renginio metu kalbėjo istorikas V. Kazlauskas,etikos mokytoja N. Girvydienė, Rokiškio kaimiškosios seniūnijos seniūnė D. Janulienė.

Kadangi šįmet Tolerancijos dienos simbolis "rankos" visus vaikus ir suaugusius į bendrą ratą pakvietė N. Statulevičienė, linksmam žaidimui.

Po renginio bendruomenės atstovai vyko pagerbti sovietinės okupacijos aukų prie R. Antinio paminklo "Rūpintojėlio" ir žydų holokausto aukų žudymo vietos Bajorų kaime.

Jau trečius metus iš eilės Rokiškio technologijos, verslo ir žemės ūkio mokykloje švenčiama „Pyragų diena“.

Neužtenka vien tik iškepti skanų pyragą, reikia sugalvoti ir šmaikštų pavadinimą. Po pyragų ragavimo-degustacijos vyko slaptas balsavimas, kurio metu išrinkti skaniausi, originaliausi, kvapniausi pyragai.

Tikrai tikrai labai skanų pyragą „Obuolinis Neoprenas“ iškepė II – kurso Siuvėjų ir Šaltkalvių remontininkų jungtinė grupė ( aklėtojas R. Leišis).

Labai labai skanų pyragą „Anglijos karalienė“ iškepė III – kurso Apdailininkų (statybininkų) ir Autompbilių mechanikų jungtinė grupė (auklėtoja A. Kiliuvienė)

Labai netikėtai Patį patį skaniausią pyragą „Pieno puta“ sukūrė I kurso Maisto pramonės darbuotojų grupė (auklėtoja Ž. Lomakienė)